Frågor & Svar

Vad händer om jag inte kan betala tillbaka mitt smslån?

Det viktigaste när du ansöker om ett smslån eller snabblån är att aldrig låna pengar om du inte är helt säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid. Om du inte kan betala tillbaka ditt smslån i tid så tillkommer det avgifter och du riskerar att få en betalningsanmärkning. Med en betalningsanmärkning blir det mycket svårare att ansöka om kreditkort, bolån, billån och övriga finansiella tjänster.

Kan jag ansöka om sms lån trots betalningsanmärkning?

Ja, många kreditgivare anger på deras hemsidor om det är möjligt att ansöka om smslån med betalningsanmärkelse. Dessa kreditgivare använder en kreditmodell som tar hänsyn till din ekonomiska situation utifrån faktorer så som hur mycket du tjänar, skulder, förmögenhet osv. Det finns dock ingen garanti att ditt smslån blir beviljat.

Vad är åldersgränsen för sms lån?

Åldersgränsen brukar oftast variera mellan 18 år och 24 år.

Var hittar jag det billigaste smslånet?

Det billigaste smslånet vi känner till är Monetti Flexi. Men du kan annars alltid jämföra sms lån och själv hitta det billigaste alternativet. Lånevillkor brukar alltid variera stort och det som är billigt för någon kan bli billigare för någon annan som är ute efter något annat lånevillkor, så det är alltid bäst att jämföra själv innan man ansöker om ett sms lån.

Vad bör jag tänka på när jag ansöker om sms lån/snabblån?

Det absolut viktigaste är att du är 100% säker att du utan problem kommer kunna betala tillbaka hela beloppet inom den avtalade tiden.